Fakta

Genre: Thriller / Dystopi / Deckare
Författare: Sten Rosendahl
Format: Danskt band / E-bok / Ljudbok (Lind & Co)
Sidantal: 258
Utgivningsår: 2017

Baksidestext

Tvåhundra år efter en global miljökatastrof är Stockholm ett slutet och hårt klassindelat samhälle dominerat av trängsel, övervakning samt brist på både mat och dagsljus för de människor som bor under marknivån.

  Inspektör May Born, specialrekryterad och privilegierad, arbetar på centralpolisens säkerhetsrotel. I sitt första mordfall efter en ofrivillig tjänstledighet träffar hon på Tom Lexler, en dörrknackande försäljare av städrobotar i tunnelnivåerna. Han visar sig ha oväntat stora kunskaper om det gamla Stockholm via gamla arkiv och det fascinerande Everview. May övertalar honom att samarbeta för att lösa mordfallet och tillsammans upptäcker de saker om både mordet och Stockholm som visar sig leda mycket längre än de någonsin hade trott.

Algblomning är Sten Rosendahls debutroman och den första boken i en trilogi om två människor från olika samhällsskikt i ett framtida Stockholm.

Det udda deckarparet ger staden en större chans att klara sig undan de faror och katastrofer som hotar dess existens i en redan nästan helt ödelagd värld.

Recensioner

”… en debut med mersmak.” –  DAST Magazine

”… spännande och intresseväckande …” – 365 böcker du borde läsa

”… en så här snyggt och smart skriven bok får du inte missa …” –  Som ett sandkorn

Mer information

Smakprov
Trailer

Köpsidor

Adlibris
Bokus
CDON
Bengans
Akademibokhandeln
Bookoutlet
BOKON
Fantastikbokklubben